С автомобил в Ботаническата градина в Балчик

21.03.2013

В Ботаническата градина в Балчик вече ще може да се влиза с лек автомобил. За това ще се използва специален вход и ще се заплаща такса от 2 лева. Микробусите ще се таксуват с по 5 лв.

Таксата за посещение за възрастни е 5 лева, а за деца, ученици и студенти е 1 лв. Градината ще бъде отворена за посещение всеки ден от седмицата от 8 до 18 часа. От управата уточниха, че работното време ще бъде удължено до 20 часа от средата на април.

Посетителите на градината ще могат да видят постоянната експозиция от тропични и субтропични растения, която включва над 2000 вида кактуси и сукуленти, както и екзотични растения.

С автомобил в Ботаническата градина в Балчик

В момента туристите могат да видят колекцията "Луковични пролетни растения", а през април ще бъдат представени над 100 сорта лалета. Ще бъдат представени също нови сортове виоли, незабравки и други цветя.

Със закупеният билет за вход обаче, посетителите няма да могат да видят "Двореца", защото тази сграда е под управление на Министерството на културата. За посещението му ще трябва да се купува друг билет.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати