Любимото вино на Чърчил – хит сред туристите в Мелник

15.04.2013

Любителите на винения туризъм, са готови да платят немалки суми за да имат възможността да опитат от прочутото мелнишко вино. Все повече от местните хотели предлагат в пакета си посещение на винарска изба.

Любимото вино на Чърчил – хит сред туристите в Мелник

Хотелиерите в старинното българско градче включват в цените на пакетите си и посещение до някоя от прочутите изби за мелнишко вино. Така само срещу малка допълнителна сума гостите на курорта могат да опитат някои от прочутите мелнишки вина.

Един от най-известните почитатели на винения еликсир произвеждан в Мелник, е бил британския министър-председател Уилиям Чърчил.

Стотици винени туристи от страната и чужбина са готови да платят между 12 и 18 лева за да дегустират три вида ароматни мелнишки вина, подплатени с вкусни местни деликатеси.

Собствениците на местните механи и заведения за хранене уверяват гостите на курортното градче, че хубавото вино в Мелник се лее отвсякъде, а не само във винените изби.

Решите ли да се насладите на неповторима атмосфера и качествено вино, непременно посетете мелнишка механа е техният съвет.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати