Обиколка на Долината на тракийските царе с атракционно влакче

20.04.2013

Нова атракция за туристите подготвя община Казанлък, след като местният парламент подкрепи предложението на кмета на общината Галина Стоянова да бъде закупено туристическо влакче.

Така гостите на града ще могат да правят обиколка по културно-исторически маршрут в Долината на тракийските царе с атракционно влакче.

Община Казанлък през миналата година получи над 300 хил. лв. от финансовото министерство за изготвяне на общ устройствен план на целия комплекс на тракийската цивилизация.

Обиколка на Долината на тракийските царе с атракционно влакче

Със средствата бе направена ресоциализация на тракийските могили „Хелвеция", „Грифоните" и „Оструша". Влакчето ще бъде закупено с остатъка от средствата.

То ще води около 10-15 туристи из най-интересните обекти на тракийската култура в Казанлък и в Долината на тракийските владетели.

Вече са разработени около 40 маршрута по проекта „Долината на розите и тракийските царе”. Всички те са тематично свързани - „Тракийско наследство”, „Маслодайната роза и фестивала на розата”, „Най-доброто място за въздушни спортове и приключения”, „СПА и уелнес през цялата година”, „Съхранена природа и биоразнообразие за екотуризъм”.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати