Стартира регатата Черноморец Бургас

08.05.2013

За пета поредна година Бургас ще бъде домакин на ветроходната регата „Черноморец Бургас“ организирана от едноименния клуб и със съдействието на община Бургас.

Яхти

Състезанието ще се проведе в край бреговете на Бургас, в бургаския залив. Желаещите да го проследят отблизо ще могат да направят това от Терасата или от Морското казино.

Първите гонки във ветроходната регатата „Черноморец Бургас“ ще стартират още петък 10 май, когато сили и платна ще премерят олимпийските и детско-юношеските класове. Тази година се очаква повече от 100 лодки в класовете Оптимист, Лазер, Кадет, 420, 470 и Фин да вземат участие в морската надпревара.

Участието и спечелените точки от надпреварата ще имат важно значение за националната ранглиста. Съдийството този път е поверено та члена на ръководството на Регионалната ветроходна съдийска колегия – Евгени Мавродиев.

Всички, които посетят Яхт-клуба по време на провеждането на атрактивното морско събитие, ще имат възможност и да разгледат изложбата с най-интересните ветроходни моменти или както организаторите са я кръстили – Регата на въже“. Фотосите са направени със съдействието на Бургаска фотографска общност.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати