Царево посреща фестивала Огън и море

01.06.2013

За втора поредна година Царево домакинства на фестивала „Огън и море”, който стартира на 31 май. Той ще събере на едно място любителите на музиката изкуството и нестинарските танци.

В музея на града е открита изложба с най-голямата колекция от пафти и накити в България и тя ще остане там през цялото лято. Конкурс за детска рисунка се провежда днес 1 юни. Младите таланти ще бъдат оценявани от жури, съставено от художниците - гости на фестивала.

За същата вечер е предвиден и концерта на артистите на „Монте Мюзик” – Михаела Филева, Били Хлапето, Майкъл Флеминг-Lexus и VenZy, който ще приключи с огнено шоу – демонстрация с „пой”.

Царево посреща фестивала Огън и море

Гостите и жителите на Царево, любители на скулптурата ще могат да видят композиция на Павел Койчев. Ще се представят и творби на други художници.

През втория фестивален ден художниците ще творят, след което ще подарят своите произведения на музея в град Царево.

За 3 юни е предвиден финала на фестивала, който е посветен на големия нестинарски празник в с. Българи. Поле за изява тук ще намери Ути Бъчваров, който ще представи кулинарното изкуство, а на края присъстващите ще могат да опитат неговите произведения.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати