Уникална арт експозиция от рибни фигури се подготвя в Бургас

08.06.2013

Бургас ще продължи с приятните изненади за жителите и гостите си през това лято. Една нестандартна арт експозиция на открито ще създава настроение през летния сезон. Бургаските улици ще бъдат превзети от шарен рибен пасаж.

18 фигури на риби, изработени от фибростъкло с височина 1.60 и дължина 2.20 м, и изрисувани в различни цветове и шарки ще красят морския град. Една от рибите ще бъде по-специална и ще изглежда така, както решат бургазлии.

Бургас

На 11 юни от 11.00 часа на площада пред Общината всеки, който желае, ще може да се включи в нейното изрисуване. Тя ще носи надпис „Обичам Бургас“ и знака на Кандидатурата на градa за културна столица през 2019.

Ще бъдат организирани и други творчески занимания на морска тема, като изработка на сувенири с визия на риби, корали, морски звезди. Фигури на подводни обитатели ще могат да се правят в организираната работилница за оригами.

Своето символично „за“ кандидатурата на Бургас за културна столица всеки ще може да даде, оставяйки цветен отпечатък на дланта си върху картонена лодка.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати