Витоша посреща Джулай морнинг

26.06.2013

Набиращият все по-голяма популярност неформален празник Джулай морнинг вече ще може да се чества не само на морския бряг. Тази година община София и национален парк Витоша канят всички жители и гости на столицата да посрещнат първия юлски изгрев на Алеко.

Извънредно за празника на 30 юни и 1 юли ще работи въжената линия от Симеоново до Алеко. Всеки, който иска да посрещне изгрева на Витоша ще може да се качи до Алеко на 30 юни от 18:30 до 21:30 часа. На 1 юли лифта ще се движи от 6:00 до 12:00 на обяд. Билетите ще бъдат с преференциална цена от 4 лв. в едната посока.

Витоша посреща Джулай морнинг

Безплатни автобуси на градския транспорт ще превозват пътниците от Хладилника през цялата нощ. Безплатен паркинг за автомобилите е осигурен на първа лифтова станция в Симеоново. Най-запалените хипари ще могат да си опънат и палатки на определено за целта място.

За доброто настроение на празнуващите ще се грижат музикантите от D2, които ще излязат на сцената към 23:00 часа и Тома от „Мюзик айдъл“. Водещ на празничната програма ще бъде Денис Ризов. Входът ще е напълно свободен. За музиката до сутринта ще се грижи DJ, който към 5:50 сутринта на 1 юли ще пусне и култовото парче на Юрая Хиип – July morning.

Цяла нощ вратите на хижа Алеко ще бъдат отворени за празнуващите. Любителите планинари ще могат да атакуват Черни връх с помощта на професионални планински водачи.

Организатори на събитието са Витоша ски и сноуборд училища и Столична община. Инициативата е в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата 2019.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати