От Бургас до Созопол на две гуми

01.07.2013

Амбициозен проект на община Бургас ще позволи на любителите на колоезденето да пътуват необезпокоявани по маршрут Бургас, Ахелой, Поморие, Равда до Несебър или в посока Черноморец – Созопол. За целта ще бъдат разширени веломаршрутите на север и на юг от Бургас през следващия летен сезон.

От Бургас до Созопол на две гуми

Предварителните разчети показват, че начинанието ще струва приблизително 25 милиона лева, които се очаква да бъдат получени като безвъзмездно финансиране по различни европейски програми.

Идеята на община Бургас се явява своеобразно продължение на инициативата на общината за отдаване на велосипеди под наем. За втора поредна година жителите и гостите на града могат да ползват велосипед под наем от един от 4-те (от предвидените 12) пункта. Всеки, който иска да се повози на колело безплатно ще може да вземе едно от стоянките в КЦ “Морско казино“, МКЦ, Графичната База и Флората.

Велосипедите се отдават само срещу договор, която гарантира, че те ще бъдат върнати в предварително определеното време и разбира се, в изправност. За допълнителна сигурност и срещу кражби всеки велосипед е оборудван с GPS. Като част от пилотен проект „Интегриран градски транспорт“ се предвижда и пускането на велосипеди с електромотори от другото лято.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати