Безплатно кино под звездите в Бургас

01.07.2013

От днес до края на лятото жителите и гостите на Бургас ще могат да присъстват на безплатни прожекции на български, френски, немски, полски и руски филми направо под звездите. Всяка вечер, точно от 21:00 часа на лятна сцена „Охлюва“ ще има по една безплатна прожекция.

Откриването на филмовата фиеста ще бъде с полската романтика на режисьора Яцел Борцух „Всичко, което обичам“. Филмът е отличен с редица награди от престижни конкурси, в т.ч. отличие за сценария от международния филмов фестивал в Брюксел.

Лятно кино Бургас

Втората седмица на юли е посветена на немското кино. Любителите на класически хорър филми ще могат да видят първата екранизация на романа на Брам Строкър „Дракула“ – черно-бялата класика от 1922 година – „Носферату“.

На 9 юли под звездите в Бургас ще се разходи незабравимата Марлене Дитрих. От 21:30 ще започне прожекцията на биографичния филм за живота на известната актриса. Край на седмицата на немското кино ще сложи криминалната драма „М(Убиец сред нас)“.

Късметлиите, които са избрали Бургас за августовската си оптуска, ще могат да видят българските класически ленти „Всичко е любов“ на режисьора Борислав Шаралиев или „Таралежите се раждат без бодли“ на Димитър Петров.

Киноманите ще могат да се посмеят на воля с емблематичната комедия „Топло“ на Владимир Янчев и да се насладят на класиката на Николай Волев „Двойникът“.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати