Гоце Делчев реди Културна мозайка

02.07.2013

Китното южно градче Гоце Делев за втора поредна година ще се превърне в център на автентичния български фолклор и традиционните български занаяти. В продължение на три дни от 5 до 7 юли градския парк и централните улици на града ще са главна арена на Културна мозайка „Неврокопски панаир“ 2013 година.

Гоце Делчев

Гостите и жителите на Гоце Делчев ще могат да се потопят в дълбоко в античната история на града, като присъстват на възстановката на основаването на древния римски град Никополис ад Нестум, открит при разкопки в землището на село Гърмен.

Автентични грънчарски работилници, ателиета по дърворезбарство и звънарство ще примамват гостите на фестивала. А всички желаещи ще могат да се включат във фолклорното шествие по улиците на града или да навлязат в тънкостите на типичните за региона занаяти, водени от наставленията на опитни майстори.

Проектът Културна мозайка „Неврокопски панаир“ се осъществява с подкрепата на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 година, която е съфинансирана от Европейския съюз. Основен партньор на инициативата и Народно читалище „Подкрепа“ и община Гоце Делчев.

4.3
Общо гласували: 3
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати