По-евтино море с чужд турооператор

30.07.2013

Можете да си спестите много пари, ако резервирате почивката си на българското Черноморие чрез чуждестранен туроператор.

Парадоксално най-изгодните оферти за почивка по българските морски курорти могат да се открият в холандски и английски туристически сайтове.

За туристите, които разполагат с по-ограничени финанси, най-изгодно ще бъде да резервират ваканцията си от холандските и немски сайтове - напр. neckermann.nl.

Там ще откриете изгодни предложения за почивка в по-реномираните български курорти в т.ч. Св.Св. Константин и Елена, Несебър, Златни пясъци и други.

Слънчев бряг плаж

Хотелите в офертите са предимно с 3-4 звезди, макар че се срещат и предложения за почивки в луксозни 5-звездни хотели.

Цените за 10-дневна ваканция в тризвезден хотел на българското Черноморие рядко надхвърлят 500 лева за ол инклузив предложенията. Но ако сте решили да се доверите на българските туроператори, то се пригответе да платите поне двойно.

Ако това лято сте решили да изкарате лятната си отпуска в Слънчев бряг, Албена или Златни пясъци, най-добре се разровете за изгодна оферта в британските туроператорски сайтове (като balcanholidays.co.uk).

Офертите за 10 дневна ваканция в Слънчев бряг за двама, ол инклузив пакет за петзвезден хотел варират между 1200 и 1600 лева, като онлайн резервацията може да ви донесе допълнителна 10 % отстъпка от цената на пакета.

За сравнение - подобни оферти в родните сайтове започват от 2000 лева и нагоре. Българските туроператори започват офертите си за нощувка в луксозните хотели с цени от 75 до 120 лева на човек в двойна стая. Дори и елементарните сметки показват, че цената е доста по-завишена.

Български граждани, които вече са се възползвали от този изгоден начин за почивка, коментират, че резервирането на ваканция чрез чуждестранен туроператор си има и други предимства.

От една страна почти никога няма проблеми с дублирани места или настаняване, което е често срещано в родната действителност. И което е по-важно – хотелите и персоналът в тях имат по-различно да-не-се-излагаме-пред-чужденците отношение към тях.

Те смятат, че става дума за български граждани, които перманентно живеят извън страната и я посещават само за кратка ваканция.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати