Опасни шезлонги сеят зарази

31.07.2013

През месец август повечето от хората са на път да сбъднат мечтата си за дългоочакваната почивка и да изкарат няколко безгрижни дни на плажа или край басейна на хотела. Но има нещо, което е в състояние да съсипе почивката ни и да ни причини сериозни здравословни проблеми.

Плаж шезлонги

Специалистите по дерматология и венерология предупреждават почиващите да са особено внимателни, когато вместо на нагорещения пясък, се изпънат на пластмасов жезлог.

Известен факт е, че никой не почиства и не дезинфекцира шезлонгите по плажовете, а дори и покрай басейните на хотелите.

Това превръща пластмасово удобство в източник на различни бактериални и гъбични инфекции - един морски „подарък“, който ще ви струва скъпо.

Излягането директно върху обществен може да ви зарази със стафилококи или стрептококи, които да се изразят в различни кожни и стомашни проблеми и неразположения.

Една от основните причини градските плажове, в това число и хотелските басейни да са такъв сериозен източник на бактериални инфекции е в неспазването на правилата за лична хигиена от страна на плажуващите.

Въпреки предупрежденията все още много хора не използват джапанките си и ходят боси до тоалетната, до бара, покрай басейна и във него и така пренасят бактериите на голям брой стомашно чревни инфекции.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати