Плажът във Варна забранен за домашни любимци

02.08.2013
Плаж Варна

От тази година влез е в сила нова общинска наредба, която забранява разходките на домашни любимци по плажните ивици в град Варна.

Въпросната наредба забранява разходките и къпането в морето на всички видове домашни любимци, дори и да са с поставен намордник и с каишка. Изключение се допуска само за кучета – водачи на слепи хора.

Целта на ограничението е гостите и жителите на Варна да могат спокойно да се насладят на лятната си почивка край морето, без да бъдат притеснявани от любопитни животни или неволно да попаднат на животински екскременти, оставени от недобросъвестни стопани.

Наредбата предвижда на всички заловени нарушители да бъде издаван акт за административно нарушение на обществения ред. За първо нарушение се издава само предписание, което ако не бъде спазено води до налагането на глоба в размер на 100 лева.

Повече от 600 предписания са издадени от зооинспекторите от началото на годината до сега. Въпреки това четириноги любимци спокойно се разхождат между плажуващите.

Забрана за домашни любимци

Обяснението на този феномен е много просто. Според експерти само на територията на град Варна има десетки хиляди домашни любимци. Когато към тях прибавим и четириногите, които са туристите са взели на семейната почивка цифрата става повече от внушителна.

А зоополицаите, които са натоварени със съблюдаване на спазването на наредбата, са само петима за цяла Варна.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати