Бургас очарова летовници с Pole Dance

12.08.2013

Необичайна атракция очарова туристите в град Бургас. Три пъти седмично на централния плаж в града се организират тренировки по Pole Dance, които събират все повече последователи, освен обичайната тълпа наблюдатели на атракцията.

Бургас очарова летовници с Pole Dance

Pole Dance или т.нар. тренировки на пилон са сравнително нов и непознат за България спорт. Атрактивната дисциплина се състои от система от физически движения, които преминават от едно в друго. Важно е да се подчертае, че практикуването на Pole Dance, въпреки името си, не е танц на пилон.

Заниманията с този атрактивен и натоварващ физически спорт се водят от професионалния инструктор и ръководител на Танцово студио 29-Пламена Зайкова. Зайкова, която е бивша състезателка по спортна акробатика, преподава основите на тренировката на пилон на всички желаещи всеки вторник, сряда и четвъртък от 19 до 20 часа на Централния плаж в Бургас.

Въпреки очевидната привлекателност на движенията и лекотата, с която възпитаничките на Закова практикува заниманията си на плажа трябва да имате едно наум ако решите да се включите в необичайните тренировки.

Упражненията на пилон са доста трудни, дори елементарното изкачване до върха на пилона изисква напрягането на абсолютно всички мускули на тялото и използването на собствената тежест.

3.7
Общо гласували: 3
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати