Созопол е поредната спирка от Летен тур Бургас – 2019

14.08.2013

Созопол ще е поредната спирка от Летен тур Бургас – 2019. Културното събитие се организира от община Бургас и предвижда провеждането на тринадесет различни културни инициативи в тринадесет общини в Бургаска област в подкрепа на инициативата Бургас – кандидат за Европейска столица на културата 2019 г.

Спирката в Созопол е седмата поред в инициативата. Този петък, 16 август, жителите и гостите на курортния град ще се попят в атмосферата на приказките от 1001 нощ с изпълнението на балетът „Шехерезада”, по музика на Римски - Корсаков.

Созопол

На сцената в амфитеатъра в града ще излязат балетистите от Държавната опера в Бургас. Представлението е с начален час 20.00 часа.

Всички бургазлии, които искат да наблюдават балет под звездите, ще могат да се възползват от безплатния транспорт, който кметството на града осигурява. Автобусите от Бургас за Созопол ще тръгнат от Областната управа в Бургас точно в 18.30 часа. Обратния курс е с час 22.00 – точно след края на представлението.

Билети, които ще ви гарантират място в автобуса, можете да намерите в сградата на Община Бургас, в Пресцентъра на общината както и н Туристическия информационен център в Бургас, който се намира точно на входа на подлеза на Операта.

Балетът „Шехеразада”, както и всички останали събития от културната инициатива Burgas Summer Tour, са със свободен вход.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати