Всичко е любов под звездите в Бургас

16.08.2013

Любовта е като дишането – вдишваш, издишваш... Култовата реплика е от филма на талантливия български режисьор Борислав Шаралиев „Всичко е любов” по сценарий на Боян Папазов.

С този шедьовър на българското филмово изкуство ще бъде открита седмицата на българското „Кино под звездите” в Бургас.

Морска градина Бургас

Всяка вечер в дните от 16 до 20 август любителите на седмото изкуство ще могат да се насладят на някои от най-добрите български филми, които ще бъдат прожектирани на открита сцена Охлюва в Бургас.

Програмата на културното събитие ще бъде открита с любовната история между момчето от трудово възпитателно училище и Албена – история, вдъхновена от истински лица и събития и пресъздадена от талантливите актьори Иван Иванов в ролята на Радо и Янина Кашева, която пресъздаде красавицата Албена.

Втората вечер от фестивалната програма ще предложи комедията на Владимир Янчев „Топло”, която събира на едно място любимците на няколко поколения българи – неповторимите Григор Вачков, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Стефан Данаилов, Тодор Колев и други.

Петорката се допълва от „Господин за един ден” на Николай Волев и един от най-забавните детски филми на всички времена – „Таралежите се раждат без бодли”. Програмата ще завърши с още един филм на тандема Николай Волев – Тодор Колев – комедията „Двойникът”.

За изпълнението си в тази лента Тодор Колев печели наградата за най-добра мъжка роля през далечната 1980 година.

Всички прожекции са с начален час 21.30, а входът е свободен. Инициативата се организира в подкрепа на кандидатурата на община Бургас за Европейска столица на културата 2019 г.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати