Бургас с Фестивал на солта

18.08.2013

На брега на лагуната Атанасовско езеро на 23 август ще се проведе първият у нас Фестивал на солта. Гостите на събитието ще имат възможност да бъдат солничари за един ден, да видят как се добива солта, да се запознаят с ползите от продукта.

Организаторите са подготвили и много различни забавления като ателие за себепознание „Солта на живота“, шоу на кайт сърфисти, арт занимания за деца.

Край езерото ще има и базар на солни продукти, конкурс Мис и Мистър „Солена кал“, решетка на солта. Желаещите ще могат да се включат и в забавленията за мазане с кал. За финал на фестивалния ден е предвиден концерт на реге групата „Мерудия“.

Бургас с Фестивал на солта

Към гостите е отправен призив да дойдат с велосипед, пеша, по море и само в краен случай с автомобил като идеята е да се опази природата чиста.

Фестивалът е съпроводен и с поставянето на арт птици от метал в алпинеума на градинката до хотел България и в тази до фонтана на паметника „Альоша“ в Бургас. Крилата на птиците са от тръстика, което показва естествената им връзка с езерата като място за пребиваване.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати