Русе посреща Ориент Експрес

20.08.2013

Легендарният Ориент Експрес ще спре на Централната гара на Русе на 2 септември по обяд. Всички жители и гости на града ще имат на разположение само около 30 минути за да разгледат подвижната туристическа атракция и да си направят няколко снимки за спомен.

Престоят на гарата в Русе е само за проверка на вагоните и обслужване на композицията, а не спирка от маршрута на влака.

След като потегли от крайдунавската гара, експресът ще се отправи към гара Nord в Букурещ, където ще спре за няколкочасов престой, по време на който пътниците му ще могат да разгледат забележителностите на румънския град.

Русе посреща Ориент Експрес

Класическият маршрут на Ориент Експрес започва от гарата в Париж, преминава през Будапеща, Букурещ и шест нощи и пет дни след началото на пътуването пристига на гарата в Истанбул.

През годините маршрута на най-романтичното и авантюристично влаково приключение са променяни неколкократно. Организатор на пътуването е Venice Simplon-Orient-Express, която притежава оригиналния пътнически влак и чест от вагоните, направили първото пътешествие от Европа до Азия.

Фирмата предлага и няколко алтернативни, но не по-малко вълнуващи маршрути на Ориент Експрес - от Лондон, през Париж до Венеция и Рим или Венеция, през Виена до Лондон.

Веднъж годишно Ориент Експрес потегля от Лондон и се движи по оригиналния си маршрут. На него могат да се качат само специални клиенти, които са в състояние да заплатят и специалните цени за пътешествието.

3.3
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати