Пловдив – предпочитана дестинация от чуждестранните туристи

22.08.2013

Пловдив се очертава като предпочитана от чуждестранните туристи дестинация. От началото на годината до сега градът е отбелязъл значителен ръст на посещенията. По данни на туристичесите информационни центрове в Пловдив 6018 туристи са посетили Пловдив от януари до сега.

Над 70 % от туристите са чужденци. Градът е предпочитана дестинация за културен отдих на туристи от Германия, Франция, Англия, Испания и Гърция.

Пловдив

Положителната тенденция на увеличаване на посещаемостта е регистрирана още през първите месеци на годината. Бум на туристите имало този май, когато само в рамките на един месец 1500 туристи от 55 страни са посетили Града под тепетата.

Община Пловдив работи активно за популяризирането на града като предпочитано място за градски, исторически и културен туризъм.

Тази година за първи път е въведена и комплексна услуга – посещения на исторически и културни обекти, забавна програма и настаняване в хотел, която е голям хит сред организираните чуждестранни групи.

Пловдивската община очаква втори пик на градските туристи този септември, когато градът ще стане сцена на няколко значими културни събития – Пловдивските джаз вечери, Нощта на музеите и галериите, Сцена на кръстопът и Есенният салон на изкуствата.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати