Бургас отново е домакин на Четящият човек

10.09.2013

Бургас отново е домакин на националния фестивал Четящия човек. Инициативата ще се проведе от 10-и до 13-и септември в морския град. Организатори са Обществото за култура на четенето и писането.

По време на Второто издание на националния фестивал Четящият човек ще се състои от 10 до 13 септември в Бургас, съобщиха организаторите. Откриването е днес на лятната сцена Охлюва в Морската градина. Входът ще е свободен.

Бургас отново е домакин на Четящият човек

През първия фестивален ден ще бъде връчена и наградата Четящият човек. Непосредствено след награждаването ще започне и тържествен концерт. Участие в концерта ще вземат Иван Лечев, Стоян Янкулов – Стунджи, Мирослав Иванов и Стефан Вълдобрев.

Любителите на книгите ще могат да проследят пътя на книгата и четенето през различните жанрове на изкуството. Множество инициативи ще задоволят и най-взискателните книгомани.

На откритата лятна сцена ще бъдат прожектирани три български филма, свързани с известни литературни произведения на емблематични български писатели. Инициативата ще се проведе със съдействието на БНТ.

Особено внимание ще се обърне на най-малките читатели и насърчаването на любовта към четенето още в най-ранна детска възраст.

В рамките на фестивала ще бъдат представени и две театрални представления. На сцената на театър Адриана Будевска Димитър Живков ще представи авторския си спектакъл "Живак".

Второто авторско представление ще е постановката на Цветелина Стоянова по романа на Калин Терзийски и Деяна Драгоева – "Алкохол".

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати