Фестивал на лимеца и живите храни във Велико Търново

12.09.2013

Старопрестолната столица на България Велико Търново за втори път ще бъде домакин на уникален за страната ни фестивал на лимеца и живите храни. Честванията на древната пшеница се организират тази събота, 14 септември в Изложбените зали „Р. Михайлов“.

Фестивал на лимеца

Организатори на събитието са Националния съюз на билкарите, производителите и разпространителите на живите храни в България. В рамките на фестивала ще бъде организирано изложение на храни, приготвени от лимец.

Именити лекари, еколози, учени, изследователи и известни билкари ще запознаят гостите на фестивала с полезните свойства на лимеца, неговото медицинско приложение.

Най-любознателните ще могат да получат и редица практически съвети за приготвянето на ястия от това древно жито, което е известно на човечеството още преди Христа.

Официален старт на фестивала ще бъде даден от 11 часа от Емил Елмазов, който е председател на Националния съюз на билкарите.

През целия фестивален ден на щандовете на Билкария ще бъдат правени демонстрации на замесването на хляб от лимец. Входът за всички е свободен.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати