Старинният град на Пловдив оживява

12.09.2013

Избрани фасади на къщи в Старинния град на Пловдив ще оживеят в рамките на ежегодния фестивал Фасада – 2013. Това е четвъртото издание на видеофестивала, който има за цел да утвърди и подпомогне развитието на видео изкуството в България.

Пловдив

Фестивалът се радва на завиден международен интерес, въпреки че се провежда едва отскоро. В рамките на форума от 12 до 15 септември фасадите на Лапидариума до Балабановата къща, кметството на район Тракия и Братската могила в район Западен ще се превърнат във филмови екрани, върху които ще се прожектират десетки късометражни филми.

Кинопрожекциите ще запомват всяка вечер от 20 часа и ще продължат два часа. Максималната дължина на произведенията е не повече от 10 минути. А 10 минути са напълно достатъчни за да разкажеш майсторски всяка история.

Автор и организатори на инициативата е Сдружение Изкуство днес. Официалното откриване е днес, 12 септември от 18.30 часа пред кметството на район Тракия, където възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков“ ще зарадват жителите и гостите на град Пловдив с изпълнения на роял на открито.

Инициативата е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата и се осъществява със съдействието на община Пловдив.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати