Музеите в Асеновград отварят врати тази нощ

13.09.2013

Музеите на територията на община Асеновград за четвърти пореден път ще се включат в европейската инициатива за отворените врати на музеите и галериите.

Тази вечер вратите на градската библиотека, Историческия музей, Арт кафето и НПК Асенова Крепост ще дадат възможност на жителите и госите на града да разгледат четири изложби, както и да се насладят на два музикални концерта.

Асенова крепост

Първа вратите си ще отвори градската библиотека Паисий Хилендарски. От 17 часа в нея ще бъде открита работилница под надслов Морски спомени – 2. Откриването на изложбата „Карикатурите на Борис Димовски и героите на Николай Хайтов“ е предвидено за 17.30 часа в сградата на старата община.

Историческият музей в Асеновград ви кани на на откриването на изложбата „Кино, музика и още нещо“ от 18.30 часа, а половин час по късно на същото място мандолинен оркестър Маестро Георги Атанасов ще изнесе концерт.

Обиколката продължава с посещение в Арт кафе, където ще можете де присъствате на откриването на изложбата на известните асеновградски художници Иван Любенов, Васил Папазов, Димитър Ненкин, Геракси Гераксиев, Кирил Аврамов, Георги Ковачев и Илиян Илиев.

Графичката Пенка Динчева ще открие своята изложба Карнавал – истории в картинки в сградата на Старинното училище Свети Георги, а за доброто настроение на всички ще се погрижат момчетата от група KROSSFIRE, които ще изнесат концерт на площад Академик Николай Хайтов.

НПК Асенова крепост ще приема посетители от 20 до 22 часа, а Етнографската къща, Старинното училище и Исторически музей ще бъдат отворени до полунощ.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати