Пловдив оживява в Нощта на театрите и музеите

20.09.2013

Лек аромат на еуфория и празнично настроение се усеща из улиците на Пловдив, който се готви да отбележи за поредна година Нощта на театрите и музеите в града.

Десетки музеи, галерии и забележителности ще бъдат отворени до полунощ и всички гости и жители на града ще могат да ги посетят напълно безплатно.

И това далеч не е всичко.

Нощ на театрите

Всички, които са избрали да посетят Пловдив през почивните дни, ще останат очаровани и запленени от музикалните и театрални представления на открита, ритмичната джаз музика и необикновените пърформанси.

Нощта на театрите и музеите ще започне още в късните следобедни часове, когато малките любители на приключенията ще могат да посетят Музея на авиацията в село Крумово. Най-смелите ще могат да полетят с балон с нагорещен въздух и да разгледат отвисоко трескавата подготовка за останалите събития.

Всички родители и деца са поканени на Игри за деца и възрастни, които ще се проведат в градинката на Джумаята, където заедно ще търсят скрити археологически находки.

Любителите на съвременната българска литература ще могат да се срещнат с Лигата на разказвачите в лицето на емблематичните български автори Алек Попов, Борис Роканов, Михайл Неделчев и др. Мястото на срещата е в Балабановата къща, днес от 19 часа.

Празното пространство срещу номер 11 на улица Загреб в квартар Капана е запазено за пиесата „Опечалените „ с режисьор Ида Даниел.

В едно от ключовите събития на вечерта се очаква да се превърне концерта „A to Jazz в нощта“. От сцената му ще се лее джаз във всички стилове и вариации - фънк и соул, етно и латино джаз. Ще споменем само името на духов оркестор Брас Вилидж, а имената на останалите изпълнители ще ви оставим да откриете сами.

Мултимедийният танцов пърформанс Monocrossing обещава да се превърне в едно от най-обсъжданите събития на Нощта на музеите и театрите. Участие в необикновения спектакъл ще вземат Централния европейски танцов театър, Будапеща и Derida Dance. Автор на концепцията и хореографията е Живко Желязков.

Други акценти от програмата са прожекцията на документилния филм „Мечтата на Вагнер“, общообразоветелната платформа на Паралелни стъпти, паралелни постранства и изложбите Sofia Design Week и Sofia Architecture Week.

И един съвет от нас – току що сте приключили с ремонта и обзавеждането на жилището си в никакъв случай не водете децата си в Римския стадион на Филипопол тази събота от 16 часа.

Там, пред погледите на всички, доцент Тодорка Димитрова от факултета по физика и инженерни технологии на ПУ и финалист от FameLab, ще напправи демонстрация на физични и химични опити. На същото място ще стартира и новата кампания за набиране на участници в конкурса.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати