Казанлък става столица на киното за една седмица

25.09.2013

Градът на розите Казанлък за една седмица се превръща в столица на киното, защото за втора поредна година става домакин на София филм фест. От днес до неделя най-добрите съвременни български ленти ще зарадван любителите на седмото изкуство в Казанлък.

Роденият в Казанлък режисьор Георги Костов ще открие второто издание на фестивала. Тази вечер от 18:30 часа в кино Искра ще бъде прожектиран хитовият му филм „Пищов, куфар и три смърдящи варела“.

София филм фест

Специално за откриването на фестивала и представянето на филма на Георги Костов, пред публиката в Казанлък, ще пристигне и част от актьорският състав. В лентата са взели участие известни български актьори като Ивайло Захариев, Георги Кадурин, Деян Донков, Влади Въргала, Асен Блатечки и др.

В рамките на филмовия фестивал ще бъдат представени 12 игрални и 5 късометражни филми. Повечето от прожекциите ще имат символичен билет с цена 2 лева, а някои от лентите ще бъдат дори със свободен вход. Билети вече се продават на касите на Културно-информационния център в града и пред кино Искра.

Инициативата е част от мащабния проект „София Филм Фест – национален проект за кино“ и се осъществява с финансовата подкрепа на община Казанлък, в партньорство с Арт Фест/София Филм Фест, Националния филмов център и програма MEDIA MUNDIS на Европейския съюз.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати