Сирийските бежанци затрудняват екскурзиите до Турция

25.09.2013

Бежанската вълна от сирийски граждани причинява главоболие не само на българското правителство, което трескаво търси подслон за тях. Все повече родни туроператори изказват опасенията си че засилената бежанска вълна затруднява почивките и екскурзиите от и до Турция.

Изказването на военния министър Ангел Найденов, че дори може да се стигне до затваряне на границите ни с Турция, сериозно обезпокои българските туроператори. За всички е ясно, че границата ни няма да бъда напълно блокирана и преминаването от и за Турция ще е възможно.

Екскурзии

Затегнатият граничен контрол ще означава масирани проверки на автобуси, преравяне на багаж и щателна проверка на паспорти, което ще доведе до километрични опашки на граничните пунктове и много недоволни туристи, а това сериозно ще възпрепятствана и двустранния туризъм между двете държави.

От началото на месеца се забелязва минимално анулиране на записвания за пътувания до Турция, но специалистите от туристическият бранш алармират, че със задълбочаването на бежанската криза, ще се анулираните пътувания ще се увеличават.

Това е пореден удар по двустранния туризъм между България и Турция. Два големи български туроператора фалираха през изминалата година.

„Он травел“ и „Алма тур“ оставиха стотици недоволни туристи без подслон в курортни градове в Турция. Скандалът доведе до рязко намаляване на чартърите до съседката ни, въпреки изгодните предложения за почивки.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати