Откриват Пловдивски джаз вечери

01.10.2013

Остават само два дни до откриването на Международния фестивал Пловдивски джаз вечери. Старт на събитието ще бъде даден този четвъртък, на 3 октомври, от 19 часа в Дома на културата Борис Христов.

В продължение на три незабравими вечери любителите на джаза ще могат да се насладят на изпълненията и импровизациите на любимите си музиканти. Неповторима смесица между фламенко пиано, френски контрабас и български овчарски кавал, са само част от изненадите на организаторите на събитието.

Международният фестивал Пловдивски джаз вечери се провежда за девети пореден път и се радва на огромен интерес от страна на меломаните. Тази година гости на феста ще бъдат пианиста Милен Кукашаров, Теодосий Спасов, Рено Гарсия и др.

Пловдивски джаз вечери

Първата фестивална вечер ще мине под завладяващата музика на кубинския джаз-пианист Рамон Вале. На сцената с него ще свирят Ернесто Симпсън – барабани и Омал Родригез Калво – контрабас.

Джаз квартетит OPUS 4 ще открие втората фестивална вечер. След него на сцената ще излезе „Фрий Фламенко Трио“ което участват Давид Пеня Дорантес, Рено Гарсия и Теодосий Спасов. Барабаните са поверени на Хавиер Руибал.

Билети за фестивала ще се продават пред община Пловдив и в Дома на Културата.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати