Откриха новата Морска гара в Бургас

04.10.2013

Днес, 4 октомври, в 11 часа беше открита новата Морска гара в Бургас. Специално за събитието в морския град пристигнах заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, Петър Киров и Георги Тодоров. Те взеха участие в официалната церемония по откриването ѝ.

Круизи

Изграждането на Морската гара в Бургас се направи по проект „Супер Бургас – Зона за обществен достъп“. Проектът е свързан с реорганизирането на съществуващите на пристанището свободни пространства, върху които да се изгради свободна зона за обществен достъп.

Предвижда се в освободената от промишлена дейност зона на едно място да бъдат събрани морски, сухопътен (автомобилен) и железопътен транспорт.

Новоизградената Морска гара дава възможност за изнасяне на част от промишлените дейности извън рамките на града, откриването на града към морето и освобождаването на нови терени за обществено обслужване.

Налице са и първите резултати по линия развитие на круизния туризъм по Черноморието. Вече са факт и първите три посещения на луксозни пътнически кораби, които ще пристигнат до края на месец октомври на новата Морска гара.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати