Елате в Пловдив да гледаме прилепи

07.10.2013

Облечете се топло и елате с нас в Пловдив, за да гледаме прилепи. Красивият български град е един от 10-те български града, които се присъединяват към провеждането на Международна нощ на прилепите. Любителите на „летящите мишки“ вече имаха възможност да ги наблюдават в София и Стара Загора.

Другите градове, които ще се включат в необичайната инициатива, са Поморие, Бургас, Шумен, Кнежа, Враца, Ловеч и Русе. Повече от 20 организации, институции и граждански групи участват в организирането на събитието в т.ч. Българското дружество за защита на птиците, Център за изследване и защита на прилепите, Българската фондация „Биоразнообразие“, сдружение „Деветашко плато“ и др.

Прилепи

Организатори на събитието за град Пловдив са сдружение Зелени Балкани. За начален час на наблюдението е определен 18 часа, а сборното място е Цар-Симеоновата градина в града под тепетата.

Нощта на прилепите в Пловдив ще включва информационно-образователна кампания, атрактивна презентацията на прилепите, импровизирани изложби, рисуване, много игри и викторини.

Следващите градове от инициативата Международна нощ на прилепите са Поморие, където празникът ще бъде отбелязан на 9 октомври, и Бургас, който ще отвори вратите на Културен център Морско казино за всички любители на уникалните бозайници на 10-и октомври.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати