2 Faced Dance Company танцува в София

07.10.2013

2 Faced Dance Company ще танцува тази вечер в София в рамките на Международния фестивал за съвременен танц SOFIA DANCE WEEK. Българската столица ще бъде домакин на уникалното танцувално събитие за 6-и пореден път.

По традиция програмата на фестивала включва спектакли не само от Европа, но и от Азия и Америка. Танцови състави и индивидуални участници от близо и далеч ще представят тенденциите в съвременния танц.

SOFIA DANCE WEEK

Паралелно с различните танцувални пърформанси ще бъдат проведени и редица уъркшопи, ателиета, прожекции, дискусии и др. Специално внимание ще бъде отделена на най-малките посетители на фестивала. Специален модул с много детски представления и ателиета ще се проведе от 5-и до 19 октомври.

Гвоздеят на програмата за тази вечер е представлението на британците от 2 Faced Dance Company. Атрактивните танцьори ще гостуват тази вечер на сцената на Младежки театър Николай Бинев.

Трупата е основата от хореографката Тасмин Фицджералд през 1999 година. Всички танцьори са мъже, основно социално маргинализирани млади хора, които в танца намират своето бягство от реалността.

2 Faced Dance Company се отличават с изключителна техничност, атлетизъм и лекота на движението. Атлетичните танцьори на танцовата формация ще ви пленят със смес от брейк, хип-хоп, акробатика и урбанистична култура.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати