Великобритания препоръчва Пампорово

10.10.2013

Филмът на ВВС „Пиячка, обиколки по баровете и България“ със сигурност предизвика бурни реакции от страна на представителите на българската туристическа индустрия. То не бяха закани за съдебни дела, обяснения, че видите ли, то само някои се напивали, останалите са си „съвсем нормални“ и т.н.

Великобритания препоръчва Пампорово

Но проблемът с алкохолизираните британски туристи не е от вчера и не е непознат на британците. Британските младежи пътуват често в чужбина и още по-често се напиват.

Както отбеляза на директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов: "Лентата не е антиреклама на Слънчев бряг, а филм за пиянството на английската младеж". Той изказа мнението, че подобни филми по никакъв начин няма да окажат негативно въздействие върху българската туристическа индустрия, дори напротив.

Думите на Драганов се оказаха пророчески. В съботния си брой авторитетният английски вестник Times е поставил ски курорт Пампорово на второ място като препоръчвана дестинация за семеен ски туризъм.

Красивият български град е отстъпил само на австрийските селища Диентен и Хохкьониг. Британските журналисти са описали Пампорово като "очарователно място за семеен туризъм".

Българският курорт се препоръчва горещо на семейни двойки с малки деца, които правят първите си стъпки на ски пистите. Times хвалят качествата на българските ски писти, търпението и професионализма на ски учителите и приятната атмосфера в курортния град.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати