БДЖ обещава ремонтирани вагони и ново разписание

15.10.2013

Българските държавни железници (БДЖ) започват масирана комплексна проверка за безопасността на пътническите влакови композиции. От управата на дружеството обещават, че до 15 ноември ще инспектират над 100 фирмени обекти на територията на цялата страна.

Технически комисии ще проверяват депата за поддръжка и ремонт на пътническите композиции, както и поделенията за товарни превози. Целта на масираната проверка е да се инспектира основно всеки етап от подготовката на влаковете за път.

мотриси

Ще се провери и обучението на персонала за действие при непредвидени обстоятелства, както и подготовката му да осигури безопасен превоз на пътниците.

БДЖ поемат ангажимента незабавно да спрат от движение всички вагони и локомотиви, при които са констатирани дори минимални дефекти. Мечтата на средностатистическите клиенти на компанията да пътуват в чисти, приветливи и най-важното – отопляеми вагони, е на път да се сбъдне.

Зам.-директорът на дружеството Чавдар Трендафилов обеща пътническите линии да бъдат обслужвани само от технически изправни, ремонтирани и безопасни вагони. Остарелите и амортизирани пътнически композиции ще бъдат подменени с „нови“ (обновени) вагони.

Според разчетите на железопътното дружество 186 мотриси ще бъдат напълно реновирани и обновени от вагоноремонтните заводи. Мотрисите ще въведени в експлоатация най-късно до средата на декември, когато влиза в сила и новото зимно разписание на влаковете.

Зимното разписание увеличаване на броя на редовните влакови линии с още 47 нови. Увеличаването на броя на пътническите влакове ще бъде синхронизирано с новия железопътен график на европейските железници.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати