Банско, Разлог и Кресна участват съвместно в туристическо изложение в Полша

16.10.2013

Български общини Банско Разлог и Кресна ще участват съвместно на туристическото изложение "Tour salon 2013" в град Познан, Полша, което се открива утре. Планинските градове ще заложат на общ проект за представяне на Пирин като привлекателна дестинация за почивка и спорт.

Банско

Съвместното участие на градовете се осъществява в рамките на програмата „Банско, Разлог и Кресна в прегръдките на Пирин“. Програмата е на стойност 477 096 лева и се финансира от Европейския фонд чрез оперативна програма Регионално развитие и държавния бюджет.

В рамките на изложението общините ще наблегнат на представянето на общ проект за отдих в туристически район Пирин. Новост е опита на град Банско и партньорите му разработят една почти непозната в България туристическа ниша – поклоннически туризъм.

Любителите на историческите загадки, историята и археологията ще бъдат приятно изненадани от туристическия пакет „По стъпките на християнството“, който ще им даде възможност да обиколят някои от най-старите религиозни и архитектурни паметници в Пиринския край.

Помислено е и за любителите на зимните спортове, които ще останат очаровани от пакетите за екстремни преживявания и спортни прояви. Тази година в екстремните пакети са включени и рядко използвани писти от северната страна на Пирин.

Община Банско и партньорите ѝ ще наблегнат на културния туризъм, който отдавна е надхвърлил рамките на ограничен пакет в рамките на активния сезон. В последните няколко години община Банско работи усилено в превръщането на града в предпочитана целогодишна културна дестинация.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати