Автобусите за Поморие с ново разписание

29.10.2013

От 1-ви ноември влиза в сила ново разписание на автобусните линии от Бургас за Поморие. Бургаският превозвач М-Бус вече ще изпълнява курсове до Поморие на всеки кръгъл час в интервала от 6.00 до 20.00 часа.

Новото разписание се въвежда съгласно изискванията на Наредбата за обществен превоз на пътници. Последното изменение на въпросната наредба предвижда да заработят нови правила за интервали между курсовете.

Бургас - Поморие

Новото разписание няма да намали съществуващия брой курсове между двата черноморски града, а само ще ги разпредели пропорционално между частния превозвач М-Бес и община Поморие, чийто график също се променя от 1-и ноември 2013 година.

Промяна ще има и в мястото на началната спирка. До сега автобусите от Бургас за Поморие тръгваха от автогара ЮГ.

С въвеждането на новото разписание рейсовете ще ръгнат от сектор №1А, който ще бъде обособен между съществуващите в момента 1-2 и 2-и сектор. Промяната се налага заради застъпването на часовете на тръгване с тези на автобусите за Созопол.

Линията Бургас – Поморие е една от малкото линии по българското Черноморие, която е натоварена целогодишно. Основният пътникопоток е от ученици, които живеят в Поморие, но посещават учебни заведения в областния град.

Превозвачът М-Бус съобщи, че вече са факт и първите опити отстрана на ученици за пътуване с фалшиви абонаментни карти.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати