Италиански филмов уикенд в Русе

30.10.2013

Този уикенд красивият крайдунавски град Русе ще бъде в плен на оперното изкуство. Градът ще бъде домакин на Италински филмов уикенд, който ще бъде посветен на великия Джузепе Верди.

Домакин на прожекциите ще бъде Доходното здание в Русе. Културният афиш на филмовия уикенд включва представяне на филми от някои от най-емблематичните опери на италианския композитор.

Русе

Акцентирането върху творчеството на Верди не е случайно. Тази година се отбелязват 200 години от смъртта на автора на Набуко, която ще е и една от филмовите премиери в рамките на фестивала.

На 2 ноември от 18.00 часа ще бъде прожектирана операта "Набуко", под диригентството но Даниел Орен. Почитателите на оперното изкуство ще могат да видят и изпълнението на „Риголето“ в Мантуа, с диригент Зубин Мета и операта „Травиата“ в Париж, отново под диригентството на Мета.

Събитието е част от Есенния салон на изкуствата за 2013 година. Италианските филмови вечери се организират с подкрепата на Италианския културен институт и се провеждат в подкрепа на кандидатурата на град Русе за Европейска столица на културата 2019 г.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати