Дългите празници пълнят зимните курорти

04.11.2013

Дългите коледни и новогодишни празници ще напълнят на 100 процента легловата база в българските зимни курорти. Това от една страна се дължи на традиционно високия интерес към празничните пакети. От друга страна мнозина предвидливи българи са планирали да използват рационално последните си 3 дни от годишната отпуска и да удължат новогодишното си почивка на цели 12 дни.

Резервациите за празниците са в ход от края на миналата седмица и интересът към тях е огромен. От Боровец и Пампорово се похвалиха, че легловата база при тях вече е заета на 80 процента за празниците. Подобно е ситуацията и в Банско. Рекорден интерес отбелязват и българските СПА центрове Велинград и Сандански.

Дългите празници пълнят зимните курорти

Очакванията на хотелиерите са до края на тази седмица да се изчерпат напълно изгодните пакети за коледни и новогодишни почивки. Прогнозата е на Байко Байков, който е председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

Ако все още не сте решили къде ще отпразнувате настъпването на Коледа или Нова година, не е зле да побързате. Хотелите в зимните ски курорти предлагат 10 процента намаление от пакетите за почивка до края на ноември. Единственото условие, за да се възползвате от промоцията, е да преведете 100 процента от сумата авансово до 15 декември.

Тази година на се очаква увеличение на цените за нощувка за българските туристи. Според Нели Сандалска, която е изпълнителен директор на Балкантурист: „Хотелиерите знаят, че българите се намират в тежко икономическо положение. И тази година няма да вдигнем цените за българи, въпреки че задържането им на минимални нива влошава резултатите на дружествата".

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати