Окупирай Банско на 8-и декември

11.11.2013

Хиляди български и гръцки студенти ще окупират Банско на 8-и декември. Студентската окупация в никакъв случай няма да бъде политическа, тя ще има далеч по-благородно и възвишена цел – да се отбележи подобаващо Празника на българските студенти.

Празникът на българските студенти за първи път е отбелязан през далечната 1903 година като празник на Софийския университет и студентски празник. От тогава до ден днешен хиляди български студенти празнуват на сакралната дата. Град Банско традиционно е сред любимите места за отбелязване на 8-и декември.

Освен с невероятно красива природа и отлични условия за зимни спортове и туризъм, зимната столица на Балканите привлича студентите и с атрактивни пакети за студентския празник. Предложенията за тридневен пакет в тризвезден или четиризвезден хотел стартират с цени от 25 до 50 лева.

8 декември

По-заможните студенти могат да се възползват от офертите на Кемпински Гранд Арена в Банско който предлага две нощувки с две закуски и празнична вечеря на цени от 75 до 120 лева, в зависимост от допълнителните екстри.

На разположение на хотелиерите в Банско има и множество автобуси и микробуси, с които празнуващите компании могат да бъдат извозени до различните забележителности в региона.

По желание и при предварителна заявка ще бъдат организирани екскурзии до минералните извори в село Баня, храма на Ванга в Рупите или дори до Рилския манастир.

В битката за вниманието на младежите се включват и собствениците на стотиците механи, барчета и ресторанти в курортния град.

Освен ниски цени и вкусни манджи, ресторантьорите обещават да не искат куверт от празнуващите. Така всеки младеж ще може да прецени какво и колко да яде и да пие. Много музика, купон и изненади очакват гостите на град Банско.

Банско може да предложи идеалното съчетание на студентски купон и кратка ски ваканция, ако в планината има достатъчно сняг. Но дори и да не си падате по спусканията със ски и сноуборд, непременно се разходете с кабинковия лифт до Бъндеришка поляна – ничие сърце няма да остане равнодушно пред зимната красота ни Пирин планина.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати