Пампорово остава без лифт Двата моста

13.11.2013

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) сложи край на мераците на концесионера на Пампорово да построи втори лифт в местността Двата моста до връх Снежанка.

Преди около месец концесионерът на ски зоната в Пампорово – Пампорово АД предприе поголовно изсичане на вековни иглолистин дървета, с цел строеж на ново въжено съоръжение.

Пампорово

Въпреки уверенията на концесионера, че не става дума за строеж, а по-скоро за ремонт на съществуващата база, проверката на ДНСК е установила редица нередности.

Докладът на инспекторите на ДНСК посочва, че при извършена на 6-ноември проверка в местността Двата моста в Пампорово е установен незаконен строеж. Към момента на държавната проверка не са били налице одобрени инвестиционни проекти от страна на главния архитект на община Смолян.

На място е бил установен незаконен строеж на лифт в местността Двата моста, в землището на село Стойките. Проверката е показала, че строежът е започнал без да има издадено разрешение за това.

Във връзка с незаконния строеж са били изсечени и над 10 декара немаркирани горски масиви, които се намират в зоната на строителните дейности.

На концесионерът на ски зоната Пампорово АД е бил съставен акт, с които са образуване предварителни административни производства за спиране на строителството. Наредено е и премахване на вече изградените съоръжения и обекти.

За случая са били уведомени Министерски съвет, Министерството на инвестиционното проектиране и Министерството на земеделието и храните.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати