Старинен Пловдив ви кани на Дефиле на младото вино

20.11.2013

Старинен Пловдив кани всички последователи на Дионисий на Дефиле на младото вино, което ще се проведе от 22-и до 24-и ноември. Тази година ще бъде едва петото издание на този необикновен фестивал, но събитието вече се радва на завидна популярност.

През 2009 година 16 участника и 6 възрожденски къщи отразнуваха „стареенето“ на младото вино. В миналогодишното издание на фестивала 25 винарски изби от цяла България представиха продукцията си в рамките честванията. Вината им бяха опитани от 8000 любители на омайната напитка.

Старинен Пловдив ви кани на Дефиле на младото вино

Тази година организаторите ще надминат всички очаквания с богата културна програма. Дефилето на младото вино ще прерасне в Дни на младото вино, които ще бъдат отбелязани подобаващо с редица културни събития на свързани с виното тематика.

Любителите на виното задължително трябва да посетят „Вечерите на младото вино“ – вечери, с участието на изтъкнати майстори готвачи, които се организират в знакови пловдивски ресторанти. Приятна атмосфера, изтънчени деликатеси и ароматни вина – кой може да устои на подобно предложение?

Кулминацията на фестивала Дефиле на младото вино ще бъде провеждането на Вечер на майсторите на виното, в рамките на която ще се обявят наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина. Най-доброто младо вино ще получи наградата Златен рицарски граал, а въз основа на анкетните карти на посетителите ще бъде присъдена и голямата Награда на посетителите.

Дефилето на младото вино 2013 година се провежда по инициатива на община Пловдив, Националната лозаро-винарска камара, организация Старинен Пловдив, Асоциацията на българските винари, Европейския рицарски орден и много други фирми и институции.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати