Пампорово открива сезона на 7 декември

21.11.2013

Официалният старт на зимен сезон 2013/1014 година в Пампорово ще бъде даден на 7-и декември(събота). Датата за откриване е избрана неслучайно – само ден преди празника на студентите всички съоръжения и писти в курорта ще бъдат официално открити за посетителите.

И тази година Пампорово има всички шансове да се превърне в любима зимна ски дестинация на българите. По данни на местните хотерлиери легловата база е резервирана почти на 100 % за Студентския празник, както и за дългите почивни дни около Коледа и Нова година.

Пампорово открива сезона на 7 декември

Концесионерът на ски зоната в Пампорово – Пампорово АД обяви, че и тази година в деня на официалното откриване на зимния сезон всички лифтови съоръжения ще могат да се ползват напълно безплатно от гостите на курорта. Още много изненади и забавления очакват първите скиори в Пампорово.

Пампорово АД предвижда в периода от 8-и до 20-и декември лифт картите да се предлагат на промоционални цени, които ще бъдат обявени в началото на следващата седмица.

Междувременно Асоциацията на хотелиерите в Пампорово се обяви в подкрепа на изграждането на втори лифт, който да свързва местността Двата моста и връх Снежанка.

Преди седмица строящото се съоръжение беше обявено за незаконно. Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) издаде предписание строежът да бъде преустановен, а построеното до момента да бъде премахнато.

Хотелиерите са категорични, че лифтът е от голяма важност за курорта, който се готви да посрещне най-силния си ски сезон за последното десетилетие.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати