И Бургас има Мост на влюбените

21.11.2013

Красивият морски град Бургас съвсем неволно се сдоби със свой Мост на влюбените. За разлика от едноименният мост в София, който носи името си заради многото любовни срещи, които се уреждат на него, мостът в Бургас е в крак с новата мода за заключване на любовта с катинар.

Символичното заключване на любовта с катинар набира все по-нарастваща популярност по цял свят. Смята се, че модата на „закатинарването“ на любовта идва директно от града на любовта – Париж.

Бургас

Влюбените парижки двойки отиват на Моста на архиепископа, който свързва остров Сите и левия бряг на река Сена точно до катедралата Нотр Дам, заключват катинара с инициалите им и ритуално хвърлят ключа във водите на река Сена.

Сега влюбените български двойки с по-скромни финансови възможности мога да заключат любовта си с катинар и на Бургаския мост – един от символите на града.

Първата влюбена двойка, който е решила да „заключи“ завинаги любовта си вече е факт. Катинарът с надпис „Ива и Сави“ от известно време стои на парапет на моста.

Бургаския мост открай време и предпочитано място за разходка и срещи както на влюбените бургазлии, така и на обикновените любители на разходките край морето.

По света има още няколко моста, на които влюбените закачват катинари с имената си в знак на вечна любов. Това са мостовете Пон дьо л'аршевек и Пасарел де-з-ар в Париж, както и Понте Векио във Флоренция.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати