Летящите грузинци от Сухишвили ще оставят без дъх Велико Търново

22.11.2013

Тази вечер невероятните летящи грузинци от Националния балет на Грузия Сухишвили ще оставят без дъх публиката във Велико Търново. Концертът ще се състои от 19 часа в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Повече от 50 милиона души са гледали изпълненията на невероятните грузински балетисти. Балет Сухишвили гордо носят званието "Най-доброто шоу на Бродуей". При гостуването си в италианска Ла Скала екзалтираната публика ги вика на бис цели 14 пъти - рекорд, който оставя ненадминат до ден днешен.

Сухишвили

Цели 70 години се е формирало шоуто, което днес ще бъде представено в старопрестолния град. Тази година акцентът на програмата пада върху уникалната грузинска традиция и неповторим фолклор.

Българската публика ще може да се наслади на танци и хореографии, които са дело на основателите на трупата – Нино Рамишвили и Илико Сухишвили. Детайлите са изпипани до съвършенство от внуците им Нино и Илико, които носят техните имена.

Спектакълът ще изненада публиката с рязък преход и характерна хореография, който отразява особеностите на отделните грузински региони, подчертава неуловимите специфики и детайли, различните традиции, като по този начин ще разкрие многоликото лице на грузинския народ.

След гостуването си във Велико Търново Националният балет на Грузия Сухишвили ще се отправи към Пловдив, където ще изнесе представление на 24-и ноември. Летящите грузинци ще гостуват и в София, където ще изнесат концерт на 25-и ноември в зала 1 на НДК.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати