Македонски курорт конкурира Банско?

25.11.2013

Не само българските курорти са в трескава подготовка за предстоящия зимен сезон 2013/2014 година, който ще бъде открит само след около две седмици.

Македонските им конкуренти са амбицирани да отнемат титлата на Банско – Зимна столица на Балканите.

Македонски курорт конкурира Банско?

Основен зимен курорт в Македония и главен конкурент на град Банско е Кожух. Град Кожух е познат и предпочитан основно от местните любители на зимните спортове. Градчето е доста по-малко и значително по-скъпо от българските курорти.

Според местни хотелиери Кожух има всички шансове да конкурира Банско в битката за туристи. Македонците твърдят, че все повече български и гръцки туристи предпочитат малкото македонско градче.

Твърденията на македонците се посрещат с насмешка от страна на туристическия бизнес в Банско. Все пак годишно през Банско преминават над половин милион туристи, които посещават града не само заради отличните условия за ски.

Банско предлага разнообразна и богата културна програма през цялата година. Градът е домакин на редица фестивали. На територията на българския курорт функционират над 60 хотели, които целогодишно изкушават гостите си със спа процедури.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати