Празничната коледна украса в София ще светне до дни

26.11.2013

София ще стане поредният български град, който ще засияе в празнична коледна украса. Поставянето на подвижните лампички и други елементи започна още преди 4 дни. В момента се тестват коледните светлинки, които ще украсят някои от големите софийски булеварди.

Тази година Столичният общински съвет е взел решение празнична премяна да бъде поставена на бул. Брюксел, бул. Тодор Александров, бул. Цариградско шосе, бул. Васил Левски и кръговото кръстовище пред телевизионната кула в Дървеница. Чисто нова празнична украса ще бъде поставена в пешеходната част на бул. Витоша.

Празничната коледна украса в София ще светне до дни

По традиция официалното откриване на празниците за Коледа в София се прави на 1-и декември. Тази година 1-и декември се пада в неделя и от община София обещават, че ще отбележат запалването на светлините с целодневна празнична програма.

Можете да усетите с пълна сила коледното настроение в София ако посетите третото издание на традиционния коледен немски базар. Събитието стартира още на 22-и ноември и ще продължи един месец.

Всеки ден между 11.00 и 21.00 часа можете да си купите апетитно немски вурст или да се подкрепите с чаша ароматно греяно вино от някой от дървените щандове, които са разположени в Градската градина срещу площад Александър I Батенберг, на мястото на Мавзолея.

Симпатичните алпийски къщички ще ви предложат и разнообразни коледни украси и играчки. Всеки ден в рамките на коледния базар се организират и различни работилници.

Тези работилници се провеждат с благотворително и имат за цел да дадат на малки и големи възможност да изявят творческите си умения.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати