Хлебните къщи представят Хляб и музика

03.12.2013

В навечерието на два от най-големите християнски празници Никулден и Рождество Христово мрежата Хлебни къщи Ви кани на уникално музикално-кулинарно преживяване под надслов „Хляб и музика“.

Под звуците на автентични български фолклорни песни, съпроводени от нежния глас на кавала, смесени с тамбура и овкусени с щипка тарамбука, посетителите на неповторимото събитие ще могат да се включат в древния ритуал по замесване на хляба.

Коледни пити

Посетителите на фестивала ще чуят рецитали на поезия, както и притчи за хляба. Висшият смисъл на насъщния ще бъде разкрит под съпровода на класически и модерни мелодии, умело смесени с автентичен български фолклор.

Хлебната къща, която на иврит се превежда като Витлеем, ще предостави на всички посетители възможността да се включат замесването на традиционните рожденственски пити със сода, да ги украсят с коледни мотиви, а след това и да ги дегустират.

Хляб и музика ще се проведе утре, 4-и декември, от 18 часа в център за култура и дебат Червената къща, зала Пеша Николова в град София. Събитието е със символичен вход 5 лева и ще бъде с продължителност от 120 минути.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати