Сандански ви кани на празник на младото червено вино

04.12.2013

Община Сандански ви кани на традиционните празници на младото червено вино. Събитието се организира за 21-а поредна година и има конкурсен характер. Целта на тези празници е да се отличат най-добрите изби и производители на червени вина в региона.

Празниците на младото червено вино в Сандански ще се проведат на християнския празник Стефанов, 27- и декември. Майсторите-винари и почитателите на ароматната напитка са поканени на тържество на централния площад България.

Младо вино

Честванията ще започнат още в обедните часове. Кулминацията на празника ще бъде обявяването на победителят в надпреварата за най-хубаво младо вино. Той ще получи титлата Цар на виното.

Участие в конкурса за Цар на виното могат да вземат всички производители на вино от региона – малки и големи. Единственото условие, за да бъдат включени в надпреварата, е да подадат заявка за това в общинската администрация на град Сандански и да донесат поне 1.5 л вино за дегустация.

Пробата трябва да бъде придружена с подробни данни за сорта грозде, информация за лозовия масив от където е добит и ЕГН на производителя. Виното за конкурса трябва да бъде предадено минимум една седмица преди празниците, за да може комисия от професионални енолози да оцени качествата му.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати