Ретро Бургас оживява за Никулден

04.12.2013

Бургас отбелязва своя празник на Никулден. Този година морската община е решила да съживи някои от най-емблематичните места на града, които са били любимо място за разходка на бургазлии през 30-те и 40-те години на миналия век.

Специално за празника на града ще оживеят култови сгради като Офицерския клуб, Старата поща в Бургас и сградата на Туристическото дружество. Ретро българско градче „Бургазъ“ ще бъде разположено в градинката до общината. В него ще има Арменско кафене, Ваксаджийница, ретро Фото студио, Бръснарница и още много атракции.

Ретро двойка

Автентичната празнична атмосфера ще бъде допълнена от елегантни дами и господа, които ще бъдат облечени в ретро костюми. За доброто настроение на бургазлии и гостите на курорта ще се погрижат два духови оркестъра.

Всички празнуващи ще имат уникалната възможност да върнат назад времето. Гостите на празника ще могат да си направят атрактивни снимки, пременени в ретро дрехи от времето на бабите ни.

Навръх Никулден ще излезе от печат и вторият брой на „Бургаски Вестникъ“ който се издава от община Бургас. В него ще бъдат публикувани автентични морски рецепти за приготвяне на риба и рибни деликатеси. На страниците на изданието ще могат да се прочетат колоритни морски истории, „важни“ обявление и много забавни новини с подчертана ретро нотка.

Специални гости на празника ще бъдат очарователните дами от триото Сентиментъл Суингърс, както и Мишо Йосифов секстет. Те ще очароват публиката със суинг, евъргрийн мелодии и авторски композиции.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати