Дядо Коледа обикаля улиците на Велико Търново

06.12.2013

Коледен автобус обикаля от началото на декември улиците на Велико Търново, а зад воланът му седи не кой са е, а... Дядо Коледа. Модернизираната „шейна“ обикаля улиците на старата българска столица и носи радост и настроение на малки и големи. От автобусът се носи празнична коледна музика и някои от най-любимите зимни песнички на децата.

Коледният автобус е безплатен за малчуганите в града. Инициативата за организирането му е на общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Специални коледни разходки ще бъдат организирани за малчуганите от детските заведения на територията на общината.

Дядо Коледа обикаля улиците на Велико Търново

Всички останали малчугани, които искат да се повозят на моторизираната шейна на Дядо Коледа и да се забавляват с джуджетата, ще могат да го направят до 21-и декември.

Белобрадият старец ще работи без почивен ден и ще вози всички деца до една от забележителностите на Велико ТърновоЦаревец.

Най-важната спирка в коледната разходка ще бъде спирката пред община Велико Търново, където Дядо Коледа ще поздрави малчуганите, а след това е ще отварят пъзел от коледния календар.

През съботните и неделните дни коледната шейна на белобрадия старец ще прави двучасови обиколки пред всички квартали на Велико Търново. Така всички жители на града ще имат възможност да стигнат до коледния базар, който се намира до парк Марино поле. Курсовете ще са безплатни.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати