С електромобил до Крушунските водопади

07.12.2013

Община Летница е заложила в своята стратегия за развитие едно уникално начинание, а именно превръщането на района на с. Крушуна в зона с нулев въглероден отпечатък. Тук ще бъдат забранени обичайните начини на транспорт.

До превърналите се в привлекателна туристическа атракция Крушунските водопади и Деветашката пещера ще се стига само с електрическо влакче, електромобили и велосипеди.

Според кмета на Летница д-р Красимир Джонев се предвижда създаването на условия за изграждане на зарядни станции за електромобили с електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници.

С електромобил до Крушунските водопади

За стимулиране ползването на новия тип превозни средства трябва да се предвидят както данъчни, така и други облекчения за ползващите електрически превозни средства, като например безплатно паркиране.

С това се ангажира и самия градоначалник, според който ще е нужна и промяна в законодателството.

Всичко това бе обсъдено на срещата с представители на бизнеса от Ловеч и страната на индустриален клъстер "Електромобили", където кметовете на Ловеч и Летница изразиха готовност за съвместно закупуване на електробус, с който да бъдат превозвани туристите, посещаващи Крушунските водопадии Деветашката пещера

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати