40 000 нощувки за студентския празник в Банско

10.12.2013

Цели четири дни продължи студентският празник тази година. Празнуващите студенти „атакуваха“ Банско и другите родни планински курорти още на Никулден, когато започнаха и веселбите.

Студентски празник

Улиците на град Банско бяха изпълнени от весели младежки компании, които в компанията на банските кукери обикаляха улиците на курортния град и „гонеха лошите духове“.

Противно на тиражираните в някои медии твърдения за „кървав студентски празник“ и множество сбивания, студентският празник мина само с един по-сериозен инцидент.

По данни на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Банско, лансираната в интернет информация за десетки сбивания е невярна. Служителите на Областната дирекция на МВР също потвърдиха, че празничните дни са минали нормално и гладко, благодарение на усилията на служителите на РУП Банско и местния бизнес.

Рекордни 40 000 нощувки отчитат хотелиерите в Банско за студентския празник. Празнуващите студенти започнаха да напускат курортите едва в понеделник. Движението по главен път Е-79 в участъка Банско-Симитли-Благовевград беше изключително натоварено.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати